Te naaber sõidab lärmakaks tuunitud autoga – ettevaatust, tal võivad olla need iseloomuomadused (1)

teadus.postimees.ee
Copy
Lärmakaks muudetud auto, mille detsibelle teisi arvestamata «eetrisse» paisatakse, räägib üsna palju selle omaniku iseloomu kohta.
Lärmakaks muudetud auto, mille detsibelle teisi arvestamata «eetrisse» paisatakse, räägib üsna palju selle omaniku iseloomu kohta. Foto: Pixabay

Enamik meist on kogenud ootamatut, kõrvulukustavat autot lärmavaks tuunitud summutimüra, mis rikub meie rahu, kui see mööda kihutab. Kui elate piirkonnas, kus sellised häirivad helid on tuttavad, ei pruugi teid üllatada, et uuringud seostavad selliste autode omamise soovi suurenenud sadismi ja psühhopaatia tasemega.

Kanada Lääne-Ontario ülikooli psühholoog Julie Aitken Schermer analüüsis viitesadat inimest, et uurida suhet «tumedate» isiksuseomaduste ja valju mootoriheliga autode eelistuse vahel.

«Kuna need väljalaskesüsteemi modifikatsioonid on nii inimestele kui ka loomadele häirivad ja mõnes piirkonnas koguni ebaseaduslikud, oligi huvitav uurida, kes soovivad oma sõidukeid sellisteks lärmavateks tuunida,» kirjutas Schermer ajakirjas Psychology Today oma pilootuuringust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles