Vaata, milline saab olema uus Baltimore'i sild – selle purukssõidetu asemel

teadus.postimees.ee
Copy
Uus disain suurendaks silla kõrgust 56 meetrilt 70 meetrile.
Uus disain suurendaks silla kõrgust 56 meetrilt 70 meetrile. Foto: Webuild-Carlo Ratti Associati-Michel Virlogeux

Pärast Baltimore'i Francis Scott Key silla osalist kokkuvarisemist on Carlo Ratti Associati koos ehitusfirmaga Webuild ja ehitusinsener Michel Virlogeux koostanud uue ja ohutuma silla kavandi. Uus sild kavatsetakse kasutusele võtta 2028. aasta lõpuks.

Francis Scott Key sild varises osaliselt kokku märtsis, kui kontrolli kaotanud konteinerlaev rammis ühte selle tugitaladest. Baltimore'is tähendas silla häving hädavajaliku transpordiühenduse kadumist ja seda tuleb võimalikult kiiresti asendada, tagades samas, et sama õnnetus ei saaks uuesti juhtuda.

Uus projektikavand, mille nimi on «Gateway to America: A New Bridge for Baltimore», kujutab endast tross-sildkonstruktsiooni. See muudab algse silla kokkuvarisemise peamist tegurit, suurendades silla pikkust 366 meetrilt 680 meetrile. See tähendab, et peamised tugisambad paigaldatakse väga madalasse vette, eemale suurte laevade kasutatavast laevateest.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles