Roosa elevant on päriselt olemas Aafrikas kasvab haruldane albiino elevandipoeg

teadus.postimees.ee
Copy
Elevandid on tavaliselt halli värvi, kuid sellel väikesel Loxodonta sugukonda kuuluval elevandil on roosa nahk ja heledad karvad, mis on tingitud pärilikust haigusest nimega albinism.
Elevandid on tavaliselt halli värvi, kuid sellel väikesel Loxodonta sugukonda kuuluval elevandil on roosa nahk ja heledad karvad, mis on tingitud pärilikust haigusest nimega albinism. Foto: Theo Potgieter

Aastavanune roosa elevandipoeg jäi pildile Lõuna-Aafrikas Krügeri rahvuspargis, kui ta eakaaslastega parasjagu suplemas käis, vahendab livescience.com. Pildid noorest elevandist jäädvustas safarioperaator Theo Potgieter, kelle sõnul esineb see haruldane seisund vaid üks kord iga 10 000 imetaja sünni kohta. Potgieteri sõnul on roosa elevandipoeg arvatavasti ligikaudu üheaastane, sest noore isase kohta on teateid saabunud alates eelmise aasta lõpust.

Elevandid on tavaliselt halli värvi, kuid sellel väikesel Loxodonta sugukonda kuuluval elevandil on roosa nahk ja heledad karvad, mis on tingitud pärilikust haigusest nimega albinism. See on geneetiline häire, mis peatab silmade, karvade ja naha pigmentatsiooni eest vastutava molekuli, melaniini tootmise.

Albinism on haruldane seisund, sest see on pärilik ja tekib ainult siis, kui mõlemad vanemad kannavad mutatsioonigeeni ja annavad selle edasi oma järglastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles