Ameerika talupidajat ootab karm karistus hiidlammaste «jurassic parki» loomise eest (1)

teadus.postimees.ee
Copy
Selline näeb välja Montana Mäekuningas – varastatud geenitlisest materjalist ja keelatud moel loodud lammas. Selle looja sai karmilt karistada.
Selline näeb välja Montana Mäekuningas – varastatud geenitlisest materjalist ja keelatud moel loodud lammas. Selle looja sai karmilt karistada. Foto: Montana Fish Wildlife and Parks AP vahendusel

Nagu stseen otse «Jurassic Parki» metsikust maailmast, leidis Arthur «Jack» Schubarth, 80-aastane mees Vaughnist (Montana, USA) end korralikust «lambajamast». Schubarthi, kes on Sun River Enterprises LLC omanik – tuntud ka kui Schubarth Ranch, aju oli viimased kümme aastat hõivatud ülisuurte hübriidlammaste aretamisega Ameerika Ühendriikides.

Üsna sõgedalt tegutsenud talupidaja Schubarthi eesmärk oli müüa need eriliselt aretatud lambad jahiturismi ettevõtetele, kus neile saaks siis n-ö kontrollitud keskkonnas jahti pidada.

«Tegemist oli pöörase plaaniga, et luua massiliselt eriti kogukaid hübriidlammaste liike, et neid saaks müüa ja hiljem küttida kui trofeesid,» sõnas Todd Kim, justiitsministeeriumi keskkonna- ja loodusvarade osakonna (Environment and Natural Resources Division – ENRD) abiprokurör. Schubarth Ranch on 87 hektari suurune alternatiive kariloomakasvatuse rantšo Vaughnis, kus see kõik aset leidis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles