New Scientist Elu nagu filmis: kas DNA põhjal on võimalik endale leida täiuslik kaaslane?

, New Scientist
Copy
Vaatamata sellele, et turul juba on kohtingufirmasid, kes väidavad, et kasutavad oma töös DNA-teste, ei ole tehnoloogia tegelikult piisavalt kaugele arenenud.
Vaatamata sellele, et turul juba on kohtingufirmasid, kes väidavad, et kasutavad oma töös DNA-teste, ei ole tehnoloogia tegelikult piisavalt kaugele arenenud. Foto: Caro / Andreas Teich/Caro / Andreas Teich

Netflixi sõnul toimub nende värske sari «The One» viis minutit tulevikus. Nende viie minuti jooksul on aga tehnoloogias toimunud hüppeline areng: ettevõte The One on välja töötanud viisi leidmaks igale inimesele täiuslik partner – seda geenitestide abil. Aga kas see oleks ka tegelikult võimalik?

Sarjas tunnevad paarid, kes geenitestide põhjal sobivaks on tunnistatud, omavahel kohest sidet ning ettevõtte sõnul ei ole see vaid lihalik vastus feromoonidele, mis seda tegelikult tagant tõukab – tegemist on inimestega, kellele on tagatud omavaheline armastus, geneetiliselt.

Kuigi antud tehnoloogia ei ole kaugeltki usutav, on sarja näol sellegipoolest tegemist intrigeeriva sissevaatega inimlikule ihalusele endale täiuslik partner leida. Geenitestid on vallandanud abielulahutuste laine, sest varem õnnelikult abielus olnud inimesed ei suuda vastu panna soovile leida oma täiuslik teine pool. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles