NEW SCIENTIST Leiti viis, kuidas pöörata tagasi vanusega seotud immuunsuse langus

Grace Wade
, New Scientist, kaasautor
Copy
Immuunsüsteem töötab. Pilt on illustreeriv.
Immuunsüsteem töötab. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eksperimentaalne ravi noorendab vanemate hiirte immuunsüsteemi, parandades nende võimet võidelda infektsioonidega. Kui see toimib inimestel, võib see ravi pöörata tagasi vanusega seotud immuunsuse languse, mis muudab vanemad täiskasvanud haigustele vastuvõtlikumaks.

Need langused võivad olla tingitud muutustest vere tüvirakkudes, mis võivad areneda mis tahes tüüpi vererakkudeks, sealhulgas immuunsüsteemi põhikomponentideks. Kui me vananeme, muutub suurem osa neist tüvirakkudest eelistatuks teatud immuunrakkude tootmiseks teiste asemel, ütleb Jason Ross Californias asuvast Stanfordi ülikoolist. See tasakaalutus kahjustab immuunsüsteemi kaitsevõimet. Samuti soodustab see põletikku, mis kiirendab vananemist ja suurendab selliste haiguste riski, nagu südamehaigused, vähk ja II tüübi diabeet.

Ross ja tema kolleegid on välja töötanud ravimeetodi, kasutades antikehi, mis on valgud, mis tunnevad ära ja ründavad teatud rakke, et sihtida neid kallutatud tüvirakke. Nad katsetasid ravi kuuel 18–24 kuu vanusel hiirel, mis on ligikaudu võrdne inimeste vanusega 56–70 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles