Mees mõisteti süüdi Ta tahtis luua illegaalset «Jurassic Parki»

teadus.postimees.ee
Copy
150 kg kaaluv Marco Polo argali, kes on pärit Kesk-Aasia Pamiiri piirkonna kõrgmäestikest, on rahvusvahelise konventsiooniga kaitstud.
150 kg kaaluv Marco Polo argali, kes on pärit Kesk-Aasia Pamiiri piirkonna kõrgmäestikest, on rahvusvahelise konventsiooniga kaitstud. Foto: Wikimedia Commons / Maria Ly

Nagu stseen otse «Jurassic Parki» metsikust maailmast, leidis Arthur Schubarth ehk Jack, 80-aastane mees Montana osariigist Vaughnist end tõsisest «lambajamast». Tema eesmärk oli müüa eriliselt aretatud lambad jahiturismiettevõtteile, kus neid saaks kontrollitud keskkonnas jahtida.

Schubarthile kuulub Sun River Enterprises LLC, tuntud ka kui Schubarth Ranch, kus ta oli viimased kümme aastat hõivatud ülisuurte hübriidlammaste aretamisega Ameerika Ühendriikides. Schubarth Ranch on 87 hektari suurune alternatiivse kariloomakasvatuse rantšo Vaughnis, kus see tegevus toimus.

Justiitsministeeriumi keskkonna- ja loodusvarade osakonna abiprokurör Todd Kim rääkis: «Tegemist oli julge skeemiga luua massiivseid hübriidlammaste liike, et neid müüa ja jahtida kui trofeesid»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles