Teadusvõistluse «Rakett 69» 12. hooaja võitis Mattias Timm Rast

teadus.postimees.ee
Copy
Võitja Mattias Timm Rast oma meeskonnaga.
Võitja Mattias Timm Rast oma meeskonnaga. Foto: Patrik Tamm / ERR

«Rakett 69» teadusduelli võitis Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilane Mattias Timm Rast, kelle ehitatud ahelreaktsioonimasin jõudis tulemuseni 2,4-sekundilise täpsusega.

«Rakett 69» seekordses finaalis sai näha kaht ladusalt töötavat Rube Goldbergi ahelreaktsioonimasinat. Võidu tõi Mattias Timm Rastile masin, mida lahutas etteantud 96 sekundist 2,4 sekundit. Teise koha teenis auga välja Grete Paat, kelle masin töötas 8,6-sekundilise täpsusega. «Hea võistlus oli, mõlemad saime lõpuni!» rõõmustab ka seekordne võitja Mattias Timm Rast.

12. hooaja võitja Mattias Timm Rast õpib Hugo Treffneri gümnaasiumi 11. klassis ja huvitub korraga nii matemaatikast, füüsikast ja keemiast kui ka koorilaulust ning judost. Teadusvõistlusest võtab ta kaasa kogemuse õppimise olulisuse kohta: «Siin võistluses olen saanud kinnitust sellele, et pole vahet, mis koolis sa käid või kust sa tuled. Kõige tähtsam on, et sa ise tahaksid õppida.»

Võitjale pani Eesti Teadusagentuur välja 10 000 eurose teadusstipendiumi. Tüdrukute tehnoloogiakool Unicorn Squad premeeris parima tüdruku tiitli ja 5000 euro suuruse preemiaga Grete Paati. Kohtunike ja HK Unicorn Squad poolt kuulutati kõige silmapaistvamaks raketlaseks Leana Jete Korb, kelle puhul tõid kohtunikud esile nii teadmisi kui ka südikat võistleja hinge.

2011. aastal ETV ekraanil alustanud “Rakett 69” valmib Eesti originaalformaadi põhjal ETAgi ja Vesilinnu koostöös. Kõiki teadusvõistluse hooaegasid saab järele vaadata veebikanalis Jupiter: https://jupiter.err.ee/1038463/rakett-69

Esmaspäevasest Postimehest saab lugeda pikemad intervjuud finalistidega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles