Euroopa Teaduste Akadeemia valis professor Andres Metspalu enda ridadesse

BNS
Uuendatud 9. mai 2024, 09:43
Copy
Andres Metspalu
Andres Metspalu Foto: Laila Kaasik

Tartu ülikooli genoomika ja biopankade professor akadeemik Andres Metspalu valiti Euroopa Teaduste Akadeemia ehk Academia Europaea liikmeks.

Sellega tunnustati tema kõrgetasemelist teadustööd ja püsivat panust Euroopa teaduse arengusse, teatas Eesti teaduste akadeemia. Metspalu valiti Academia Europaea liikmeks biokeemia ja molekulaarbioloogia sektsioonis.


Academia Europaeasse kuulub lisaks Andres Metspalule veel 21 Eesti teadlast, kellest 13 on Eesti teaduste akadeemia liikmed:
Jaan Einasto, Rein Vaikmäe, Margit Sutrop, Jüri Engelbrecht, Jaak Järv, Jüri Allik, Marina Grišakova, Veronika Kalmus, Kalle Kirisimäe, Mare Kõiva, Toivo Maimets, Jaak Aaviksoo, Helle Metslang, Marju Lauristin, Vjatšeslav Morozov, Ülo Mander, Tiina Randma-Liiv, Andra Siibak, Tarmo Soomere, Jüri Talvet, Marek Tamm, Rein Vaikmäe

Academia Europaea on 1988. aastal Londoni kuningliku seltsi asutatud rahvusvaheline teadusakadeemia, kuhu kuulub enam kui 5500 Euroopast pärit teadlast. Nende sekka kuuluvad füüsika ja tehnoloogia, bioloogia ja meditsiini, matemaatika, kirjanduse ja humanitaarteaduste, sotsiaal- ja kognitiivsete teaduste ning majandus- ja õigusteaduse juhtivad eksperdid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles