Video Päästeoperatsioon Lääne-Austraalias: enamus vaalasid pääses merre tagasi

teadus.postimees.ee
Uuendatud 25. aprill 2024, 18:44
Copy
Massilised vaalade randumise põhjused on siiani teadmata. On olemas erinevaid teooriaid, kuid kindlat vastust pole leitud.
Massilised vaalade randumise põhjused on siiani teadmata. On olemas erinevaid teooriaid, kuid kindlat vastust pole leitud. Foto: Parks and Wildlife Service, Western Australia

Lääne-Austraalias Dunsboroughi rannikulinnas toimus neljapäeval dramaatiline päästeoperatsioon, kus looduskaitseametnikud ja vabatahtlikud ühendasid jõud, et päästa rannale end kinni ujunud tosinad grindad. Operatsioon päädis osaliselt edukalt, kui suurem osa grindasid suudeti tagasi merre suunata, teatab CNN.

Lääne-Austraalia parkide ja loomakaitseteenistuse (DPAW) teatel suudeti merre tagasi juhatada 130 vaala 160-st rannale kiilunu loomast. Kahjuks hukkus vähemalt 28 vaala.

Geographe Marine Research grupi esimees Ian Wiese polnud varem nii massilist vaalade rannaleuhtumist oma silmaga näinud. Vaatamata kaootilisele olukorrale oli lõpptulemus positiivne, kuna tavaliselt on sellistes olukordades võimalik päästa vaid väike osa loomadest.

Päästemeeskonnad jälgivad olukorda jätkuvalt, et tagada, et päästetud vaalad ei tormaks uuesti rannale. «Seni on nad rannast eemal püsinud,» ütles Wiese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles