Valmis Tiiu Silla nimelise teaduspreemia auhinnaskulptuur

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislav Netchvolodovi lauaskulptuur «Möbiuse leht»
Stanislav Netchvolodovi lauaskulptuur «Möbiuse leht» Foto: Eesti Teadusagentuur

Eile valiti välja Eesti teaduse populariseerimise auhinnakonkursil Tiiu Silla nimelise elutööpreemiaga kaasnev skulptuur.

Konkursi võitis Stanislav Netchvolodovi messingist lauaskulptuur «Möbiuse leht», mille eest autor saab preemiaks 150 eurot, teatas Eesti teadusagentuur.

Eesti teaduse populariseerimise auhinda antakse välja alates 2006. aastast ning 2010. aastal määrati esimene elutöö preemia. Alates sellest aastast kannab elutööpreemia tänavu talvel surnud Tiiu Silla nime.

Skulptuurikonkursi žürii liige, Tiiu Silla tütar Elin Sild ütles tulemusi kommenteerides: «Võidutöö võlus oma lihtsa ja elegantse disainiga. «Möbiuse leht» on omapärane ja riukalik ning sobib hästi sümboliseerima seda, kui huvitav teadus olla võib.»

Matemaatikatermin «Möbiuse leht» tähistab pinda, millel on ainult üks külg ja üks serv. Selle avastasid sõltumatult August Ferdinand Möbius ja Johann Benedict Listing 1858. aastal, kirjutab Wikipedia.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles