Kuula, millist muusikat loob tehisintellekt etteantud teemal

tehnika.postimees.ee
Copy
Veidravõitu muusikale, mille lõi masin, tuli ka kentsakas illustratsioon, mille tekitas tehisiintellekt Dall-E selle loo põhjal. Pildil on kujutatud tehisintellekt, mis komponeerib muusikat.
Veidravõitu muusikale, mille lõi masin, tuli ka kentsakas illustratsioon, mille tekitas tehisiintellekt Dall-E selle loo põhjal. Pildil on kujutatud tehisintellekt, mis komponeerib muusikat. Foto: Dall-E

Tehisintellekti (TI) uuemate oskuste hulka kuulub ka muusika loomine etteantud teksti põhjal. Nii nagu kunstnikest tehismõistusi tekib nagu seeni pärast vihma, nii on ka heliloojaid sündinud juba õige mitu. Proovime, mida teeb tehisintellekt ühe džässmuusikust kosmoloogi Stephon Alexanderi lausejupiga.

Stephon Alexander on öelnud, et universum võib olla iseõppiv tehisintellekt. Selle mõtte andsime tehisintellektile ette autori enda lausega «The universe produced brains, so why couldn’t the universe itself be a superbrain?», masin mõistab praegu veel ainult inglise keelt. Eesti keeles kõlaks see kui «Universum ise ju tootis ajusid, miks ei võiks siis universum ise olla superaju?» (vaata ka artiklit NEW SCIENTIST 〉 Džässfüüsiku hull idee: universum võib olla iseõppiv superaju?).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles