Uuring: naistele meeldivad armilised mehed

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistele meeldivad pisut enam kergelt armiliste nägudega mehed nagu näiteks James Bondi kehastav Daniel Craig.
Naistele meeldivad pisut enam kergelt armiliste nägudega mehed nagu näiteks James Bondi kehastav Daniel Craig. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

Inglise teadlased leidsid, et lühikest suhet otsivatele naistele meeldivad pigem kergete näoarmidega mehed, kuid potentsiaalsete abikaasadena neid kõrgemalt ei hinnata.


Sama uuring näitab, et mehed peavad näoarmidega naisi sama atraktiivseks kui armideta vastassugupoole esindajaid, kirjutab

The Guardian

.

Liverpooli ja Stirlingi ülikoolide psühholoogid palusid 115 naisel ja 64 mehel hinnata kaheksa vastassoost võõra inimese atraktiivsust. Pooltele katsealustele näidati tavalisi portreefotosid, teisele poolele aga töödeldud pilte, kus pildil olijate põskedele, lõuale või otsaesisele oli lisatud arme.

Naiste atraktiivsust armide olemasolu ei mõjutanud, armiliste meeste meeldivust hindasid naised aga keskmiselt 5,7 protsenti kõrgemalt.

«Suured armid ei tee inimest tõenäoliselt atraktiivsemaks, aga mõned armid paistavad naistele siiski meeldivat. See sarnaneb James Bondi efektiga, kus inimene küll meeldib, aga teda ei peeta abiellumiseks parimaks variandiks,» ütles uuringut juhtinud Liverpooli ülikooli psühholoog Robert Burriss.

Uuring ilmub ajakirjas «Personality and Individual Differences».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles