Alar Karis: Eestis on ruumi ühele klassikalisele ülikoolile

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis.
Alar Karis. Foto: Margus Ansu.

Tartu Ülikooli rektori Alar Karise sõnul ei saa otseselt küsida, mitu ülikooli võiks Eestis kokku olla, kuid klassikalises mõttes ülikooli vajame vaid üht.


«Siia mahub [lisaks klassikalisele ülikoolile] selgelt eliit-tehnikaülikool ja mitmed teised,» vahendavad ERR Uudised Karise intervjuud «Terevisioonile».

Karise sõnul ei olegi vajalik see, et kõigil oleks ligipääs näiteks Tartu Ülikooli või Kunstiakadeemiasse. «Need on kaks eliitülikooli, kes teevad väga selge valiku, keda nad kooli vastu võtavad,» selgitas ta.

Eesti probleem olevat pigem selles, et andekad noored lahkuvad välismaale. «Nad leiavad, et Eestis ja Tartu Ülikoolis ei ole võimalik saada kõige paremat haridust. Seda me tahamegi muuta,» sõnas rektor.

«Ma arvan, et üks suurem puudus on see, et me oleme natuke kapseldunud, me ei ole piisavalt avatud olnud selleks, et tuua siia maailmast parimaid,» ütles Karis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles