Uuring: tööturule sisenemisel kipub doktorikraad Eestis pigem takistuseks olema

teadus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Caters / Sipa / Scanpix

Tartu Ülikooli majandusteaduskonna teadlaste uuringust tuleb välja, et doktorikraadi kaitsnutel on raskusi soovitud erialase töö leidmisega, kirjutab ERR Novaator.

Uuringu jaoks intervjueeriti ligi 70 inimest, kes on aastatel 2000, 2005 ja 2010 kaitsnud Eestis doktorikraadi, lisaks loodi ülevaade kõigi nimetatud aastatel doktorikraadi kaitsnute (ligi 400 inimest) karjäärimustritest.

Sarnaselt muu maailmaga on ka Eestis kasvanud aastas välja antud doktorikraadide arv. Olgugi, et doktoriõppe reformid (nt Tartu Ülikoolis) on hetkel käimas ja õpe ajakohastumas, ollakse sellega ilmselgelt graafikust maas ja motivatsioonikriisis vastsed doktorid tunnevad end tihtipeale ühiskonna jaoks ülekvalifitseerituna. Mitmed intervjueeritavad võtsid doktorikraadi kokku sõnadega «kolm tähte visiitkaardil» (PhD ehk Philosophiae Doctor ehk filofoofiadoktor).

Millised takistused ühiskonna kõrgeimalt haritud eksperte tööturul ees ootavad, loe lähemalt ERR Novaatorist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles