Tartus avatakse Eestis unikaalne toidulabor

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eesti Maaülikool.
Eesti Maaülikool. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Sel neljapäeval, 25. jaanuaril avatakse Eesti maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis Eestis ainulaadne laborikompleks, mis võimaldab tudengitel õpitut kohe praktiliselt ellu viia ja esmakordselt kasutada tootearendus väga väikeseid toorainekoguseid.

Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent Ivi Jõudu sõnul on uus laborikompleks ainulaadne Eestis, selle ühe tervikuna töötavad koos lisaks uuenenud mikromeiereile ka lihatehnoloogia, jookide, pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia ning teadusuuringute laborid. Väiksemas mõõdus laboriseadmed võimaldavad kasutada ka tavapärasest väiksemaid toorainekoguseid.

«See annab suurepäraseid võimalusi õppetöö ja täiendkoolituste ning teadus- ja rakendusuuringute, sealhulgas tootearenduse läbiviimiseks toiduainete tehnoloogia valdkonnas,» rääkis Jõudu.

Jõudu lisas, et mikrobioloogia laboreid on täiendatud molekulaarse mikrobioloogia ning fermenteerimise protsesside läbiviimise seadmetega. «Uued seadmed võimaldavad nii  toiduaineid kui ka protsesse süvitsi uurida,» täpsustas ta.

Laborikompleksi ringkäigul algusega kell 13.45 Eesti maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis (Fr. R. Kreutzwaldi 56/5) on kõigil huvilistel võimalik tutvuda laboris toimuvaga.

Tagasi üles