Sel neljapäeval, 25. jaanuaril avatakse Eesti maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis Eestis ainulaadne laborikompleks, mis võimaldab tudengitel õpitut kohe praktiliselt ellu viia ja esmakordselt kasutada tootearendus väga väikeseid toorainekoguseid.
Tartus avatakse Eestis unikaalne toidulabor
Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent Ivi Jõudu sõnul on uus laborikompleks ainulaadne Eestis, selle ühe tervikuna töötavad koos lisaks uuenenud mikromeiereile ka lihatehnoloogia, jookide, pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia ning teadusuuringute laborid. Väiksemas mõõdus laboriseadmed võimaldavad kasutada ka tavapärasest väiksemaid toorainekoguseid.
«See annab suurepäraseid võimalusi õppetöö ja täiendkoolituste ning teadus- ja rakendusuuringute, sealhulgas tootearenduse läbiviimiseks toiduainete tehnoloogia valdkonnas,» rääkis Jõudu.
Jõudu lisas, et mikrobioloogia laboreid on täiendatud molekulaarse mikrobioloogia ning fermenteerimise protsesside läbiviimise seadmetega. «Uued seadmed võimaldavad nii toiduaineid kui ka protsesse süvitsi uurida,» täpsustas ta.
Laborikompleksi ringkäigul algusega kell 13.45 Eesti maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis (Fr. R. Kreutzwaldi 56/5) on kõigil huvilistel võimalik tutvuda laboris toimuvaga.