Milline oli suurimat vastukaja leidnud teadusartikkel 2017. aastal?

Eva-Lotta Kivi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Veebileht altmetric.com järjestab iga aasta lõpus sada kõige rohkem tähelepanu saanud teadusartiklit. Sel aastal on tabeli esiotsas artikkel, mis jõudis järeldusele, et rasvase toidu söömise piiramine ei pruugi vähendada südamehaiguste- ja surma riski.

Edetabeli koostamisel võetakse arvesse artiklite viitamist sotsiaalmeedias ja ajakirjanduses, kõigile avalikuks tegemist ja muid tegureid. Ehk üldjoontes vaadatakse kui palju tähelepanu artikkel pärast ilmumist pälvinud on. 

Kokku jõudis meditsiiniajakirjas The Lancet avaldatud artikkel dieetidest, kus uuringu autorid võtsid vaatluse alla rohkem kui 100 000 inimese (18 riigist) toidutarbimise ja tervise keskmiselt seitsmeks aastaks:

168 uudisloosse

21 blogipostitusse

8313 Twitteri säutsu

441  Facebooki postitusse

3 videoni

2 Google+ postitusse

15 Redditi postituseni

Ühe artiklini leheküljel F1000

Edetabeli teise koha pälvis teadusartikkel, kus uuriti doktorantide töökorraldust ja vaimse tervise probleeme. Kolmanda koha sai edetabelis teadusartikkel, mis võrdles, kui palju patsiente haiglas sureb ja kui paljud peavad haiglasse tagasi pöörduma sõltuvalt sellest, kas patsiendil oli mees- või naisarst. 

Kogu edetabeli leiab SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles