Loe, milliseid Bob Dylani laulusõnu kasutavad kihla vedanud teadlased oma töödes kõige enam

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nobeli kirjanduspreemia saanud Bob Dylan.
Nobeli kirjanduspreemia saanud Bob Dylan. Foto: KI PRICE/REUTERS

Möödunud aastal meditsiinikirjandusest Bob Dylani laulusõnu otsinud töörühm leidis, et teadlased on oma uurimustes värske Nobeli kirjanduspreemia lauraadi laulusõnu kasutanud vähemalt 727 korral.

Nii vahendas ERR-i teadusportaal Novaator. Ajakirjas The British Medical Journal ilmunud analüüsi lükkas käima aasta varem maailmameedias laineid löönud lugu Rootsis asuva Karolinska instituudi teadlastest, kes üritasid oma karjääri vältel sokutada eelretsentseeritud teadusajakirjadesse sedavõrd palju Bob Dylanile kuuluvaid laulusõnu kui võimalik. Enam kui 15 aastat varem alanud kihlveo esimeseks viljaks oli ajakirjas Nature Medicine ilmunud ülevaateartikkel «Nitric oxide and inflammation: the answer is blowing in the wind».

Kõige sagedamini kasutatakse tänaseks meditsiinikirjanduses laulupealkirju «The Times They are a-Changin» ja «Blowin' in the Wind». Neist esimesele oli 2015. aasta mai seisuga viidatud vastavalt 135 ja 36 korda.

Loe edasi Novaatorist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles