Archimedes loodab nelja uue tippkeskuse loomisele

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laboriaparatuur Tartu Ülikoolis
Laboriaparatuur Tartu Ülikoolis Foto: Margus Ansu

Sihtasutus Archimedes võtab 1. aprillini vastu taotlusi uute teaduse tippkeskuste loomiseks ning avaldas lootust, et selle tulemusena tekib neid Eestisse juurde vähemalt neli.

Esimesed rahvusvaheliselt kõrge tasemega uurimisrühmadest koosnevad teaduse tippkeskused loodi Eestis 2001. aastal.

Tänaseks on neid Eestis kokku seitse: bioloogilise mitmekesisuse, neuroimmunoloogiliste haiguste, keemilise bioloogia ja kultuuriteooria tippkeskused Tartu Ülikooli juures; arvutiteaduste ning integreeritud elektroonikasüsteemide ja biomeditsiinitehnika tippkeskused Tallinna Tehnikaülikooli juures ja genoomika tippkeskus Eesti Biokeskuse juures.

31. jaanuaril avatud meetmega toetatakse kõiki tippkeskuse tegevusi, sealhulgas aparatuuri hankimist, lähetusi ja koolitusi, ideede väljatöötamist ja testimist ning teadustulemuste populariseerimist.

Toetust Euroopa Regionaalarengu Fondist võivad taotleda teadus- ja arendusasutuste uurimisrühmad või nende konsortsiumid. Ühte tippkeskust toetatakse kuni 3,2 miljoni euroga.

Taotlusi hindab komisjon, kuhu lisaks siseriiklikele liikmetele kuuluvad ka kõrgetasemelised väliseksperdid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles