Professor: Euroopa teadus ei tohi liikuda eri kiirustel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Maimets.
Toivo Maimets. Foto: Liis Treimann

Eesti Teadusfondi nõukogu esimees ja Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimetsa sõnul on Eesti huvi, et Euroopa Liidu teadus ja innovatsioon ei liiguks erinevatel kiirustel ning teadusrahasid suunatakse rohkem ka väikestesse teaduskeskustesse.

Täna Tartus lõppenud Euroopa teadusministrite ja teadusfondide juhtide kohtumise peateema oli, kuhu suunata Euroopa Liidu teadusraha järgmistel eelarveaastatel 2014 kuni 2020, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti kui kohtumise korraldaja tugev seisukoht Tartu Ülikooli aulas toimunud kahepäevasel kohtumisel oli, et teadusrahade jagamisel ei tohi hakata eelistama Euroopa juba väljakujunenud teaduspiirkondi, vaid et ühiseid teaduskeskusi tuleb rajada ka Euroopa Liidu uutesse liikmesrikidesse, lisaks sellele otsustati, et teadusrahade taotlemine peab muutuma vähem bürokraatlikuks.

Toivo Maimets selgitas, et tüüpiliselt tähendavad suured üle-Euroopalised programmid seda, et suured teaduskeskused saavad veel võimsamaks. «Väiksematele öeldakse, et kui te tahate kaasa tulla, siis tulge meie juurde ja tehke,» märkis Maimets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles