Airbusi tulevikuvisioonis on lennuk, mis paistab läbi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbusi tulevikulennuk
Airbusi tulevikulennuk Foto: wired.com

Lennukifirma Airbus tulevikuplaanid näevad ette uuelaadset reisilennukit, millel on läbipaistev kere.

Lennuki kapten saadab nupuvajutusega impulsi läbi lennuki kõrgtehnoloogilise kerge keraamilise kere, muutes lennuki läbipaistvaks, edastab news.com.au.

Lennuki ebatavaline disain lubab lennureisijatel näha 10 000 meetri kõrgusel lennates linnu ja maastikke või siis heita pilk taevasse.

Lennuki disainerite sõnul tekitab selline lennuk läbi pilvede hõljumise tunde.

Lennukifirma esindaja Axel Kreini sõnul on tegemist täiesti teostatava tulevikuplaaniga.

«Sellises lennukis reisijad saavad lendamist kogeda varasemast erineval moel,» lisas Krein.

Krein ja ta kolleegid töötavad veel mitmete uuenduste kallal. Üheks neist on näiteks end ise parandav lennukikere. Ka tahetakse tulevikulennukil panna mootorid, mitte tiibadele, vaid lennukikerele. Samuti on uue lennuki sabaosa U-kujuline ning tiivaotsad painutatud.

Lisaks pakuti välja, et lisaks päikeseenergiale võiks ka reisijate kehasoojust mingil viisil ära kasutada.

«Airbus andis oma inseneride fantaasialennule vabad käed. Arvan, et 2050. aastaks on välja pakutud uuendused juba kasutusel. Meie insenerid ei tegele utoopiaga, vaid arvestavad juba olemasoleva tehnoloogia ning ka arendamisel olevate tehnoloogiatega,» jätkas Krein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles