Gepardidele ja jaaguaridele meeldib Calvin Kleini parfüüm?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gepard
Gepard Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis asuva  Wildlife Conservation Society teadlased tegi katse, milles gepardidele ja jaaguaridele anti erinevaid parfüüme nuusutada.

Teadlased uurisid, kuidas need suured kaslased lõhnadele reageerivad, kirjutab sciencedaily.com.

Uurijate üllatuseks osutus nende lemmikparfüümiks Calvin Kleini Obsession for Men.

Loomad nuusutasid selle parfüümiga piserdatud puud üle 11 minuti.

Kuna selle parfüümi mõju loomadele oli nii tugev, siis hakkasid nad seda ka ise kasutama, et loomadele paremini lähedale pääseda.

Väliskeskkonnas jaaguare ja geparde uurinud teadlaste sõnul aitas see parfüüm loomadel maha rahuneda ja naid said neist paremaid fotosid.

Teadlased piserdasid seda parfüümi ka riidetükkidele. Neid nuusutama tulnud loomad tulid zooloogidele üsna lähedale.

«Saime tänu Obsessionile detailset informatsiooni ka jaaguaride ja gepardite  paaritumisrituaalide kohta. Enne parfüümi kasutamist oli seda keeruline saada. Samuti tekkis pilt, kuidas need loomad oma keskkonnas igapäevaselt käituvad,» selgitasid uurijad.

Parfüüm Obsession for Men jõudis müügile 1986. aastal. See oli esimene parfüüm, mida reklaamiti seksuaalsuse abil.

Selle parfüümi ühe looja Ann Gottliebi kinnitusel  on see lõhn niinimetatud kassisõbralik, kuna selles on «kunstlikku loomalõhna».

«Selle keskmes on vanill, ülejäänud kihid toovad nuusutamisel silme ette lopsaka džunglitaimestiku. See lõhn äratab huvi, mitte ainult inimestes, vaid ka loomades,» lisas Gottlieb.

Fotot vaata siit ja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles