Ilusad naised kasvatavad meeste stressitaset

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilusad naised kasvatavad meeste stressitaset
Ilusad naised kasvatavad meeste stressitaset Foto: SCANPIX

Hiljuti tehtud uuring näitas, et viie minuti jooksul ilusa naisega suhtlemisel kasvab meeste stressitase märgatavalt.

Arstide sõnul kasvatab stressitaseme järsk tõus koormust südamele ning võib tekitada südame ja veresoonkonna haigusi, kirjutab Daily Mail.

«Stress kasvab eriti siis, kui mees ei pea end sellise naisega võrdseks, kuid samas püüab naises enda vastu huvi äratada. Sellises olukorras meeste stressitase on sama, mis langevarjuga hüpates. Infarkti risk kasvab,» selgitasid uurijad.

Füüsilise või psühholoogilise stressi pikka aega kestmine tõstab stressihormooni kortisooli taset.

«Kortisooli taseme tõus omakorda võib tekitada kroonilisi haigusi, lihasevalu, diabeeti, kõrgvererõhku ja impotentsust,» nentisid uurimisrühma liikmed.

Uuringus osales 84 meessoost üliõpilast. Meeste kortisooli ehk stressihormooni taset mõõdeti enne ja pärast kauni naisega kohtumist.

Uurijate sõnul püsisid katsealuste meeste stressihormooni tasemed samad kui nad olid ruumis koos kahe mehega. Kuid stressihormooni tase tõusis silmapilkselt kui mees jäi ruumi koos tundmatu veetleva naisega.

Uurijate sõnul näitasid nende katsed, et inimestevaheline suhtlemine mõjutab stressihormooni teket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles