Alkoholist tekkivat joobe ja pohmelli aega on tulevikus võimalik lühendada.
Hapniku lisamine alkoholi aitab kiiremini kaineneda
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea teadlased tegid katse, milles lisati alkoholi hapnikku, mida organism kasutab alkoholi põletamisel, vahendab Helsingin Sanomat väljaannet Alcoholism – Clinical & Experimental Research.
Hapnikku oli lisatud erinevad kogused. Neli detsiliitrit 19,5-protsendist alkoholi joodeti 39 vabatahtlikule katsealusele.
Mida enam oli alkoholis hapnikku, seda kiiremini alkohol kehas läbi töötati. Organism eemaldas alkoholi tavapärasest poolt tundi varem.
Sellesse uuringusse on suhtutud kaheti, kuna hapnikuga alkohol arvatakse suurendavat alkoholi tarbimist.
Uurijate arvates aitaks kiiret kainenemist võimaldav alkohol aga õnnetusi vähendada.