Lihatootmine tekitab üle poole kasvuhoonegaasidest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeet Maa
Planeet Maa Foto: Reuters / Scanpix

Lihaloomade ja linnukasvatuse tagajärjel tekib vähemalt 51 protsenti kasvuhoonegaaside kogusest maailmas, mitte 18 protsenti, nagu varem on arvatud, on öeldud instituudi World Watch vastilmunud raportis.


World Watchi raportis kritiseeritakse ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) 2006. aastal avaldatud ettekande järeldusi ja öeldakse, et selles on osa kasvuhoonegaaside tekkepõhjustest alahinnatud või jäetud koguni tähelepanuta, vahendas

ERR Uudised

ajalehte Helsingin Sanomat.

Uus raport toetab juba varem avaldatud seisukohti, et taimetoidu osakaalu suurendades võiks hõlpsalt ja kiiresti vähendada kasvuhoonegaaside hulka ja talitseda kliimamuutust.

Lihatootmine ja -tarbimine on viimastel aastatel kõvasti kasvanud. Teadlaste hinnangul oleks tagasipööre soovitav mitte ainult keskkonnahoiu põhjustel, vaid see aitaks ka vaestel riikidel näljaprobleemi lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles