Eesti naisleiutajad võitsid Koreas kõrge autasu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juust
Juust Foto: Caro / Scanpix

Lõuna-Korea pealinnas Soulis korraldatud ülemaailmsel naiste leiutiste näitusel KIWIE 2009 võitis Eesti kuldmedali.


Kuldmedal anti meile Tervisliku piima biotehnoloogiate arenduskeskuse ja Tartu Ülikooli teadlastele viieaastase töö tulemusel avastatud, uuritud ja juustutööstuses kasutusele võetud bakteri Laktobacillus plantarum TENSIA eest.

Medali võttis vastu Koreas Eesti naisleiutajaid esindanud MTÜ QUIN-Estonia juhataja Anne-Mari Rannamäe, vahendas E-Piim.

Leiutiste näitus KIWIE 2009 (Korea International Women Inventions Exposition 2009) hõlmas ka rahvusvahelist foorumit «Naisleiutajate ja -ettevõtjate sisenemine globaalsele turule».

Seal tõdeti, et naiste eriline kommunikatsioonikeel ja üksteise mõistmine ka vähese keeleoskuse tingimustes viib usaldusliku vastastikuse mõistmiseni, mis on eduka äritegevuse alustamiseks globaalsel turul hädavajalik tingimus.

Laktobacillus plantarum TENSIA on kasutusele võetud Tervisliku piima biotehnoloogiate arenduskeskuse, Tartu Ülikooli, Eesti Maaülikooli ja piimandusühistu E-Piim koostöös valminud probiootilises Harmony Südamejuustus.

Täna Olümpia hotelli konverentsisaalis peetaval rahvusvahelisel Rootsi ja Eesti leiutajate seminaril antakse KIWIE 2009 kuldmedal koos diplomiga võitjale üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles