Toiduteadlane Sirli Rosenvald, kes töötab nii Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuses (TFTAK) kui ka juhib ettevõtet Funki Foods OÜ, räägib, et seenevalgud võiksid edukalt asendada liha, mille inimese toidulauale saamiseks kulub palju tööd, on keskkonda reostav ning ka ebamoraalne – loomad tuleb lihaks tegemiseks tappa.
Tellijale
AK ⟩ Eesti teadlane: seened on meie uueks sea- ja veisekarjaks (1)
Oleks Jaan Tatikal omal ajal olnud veidi rohkem pealehakkamist, et otse paekivist sealiha teha, oleks ta praegu väga rikas mees. Lihaga kaasnev keskkonnakoormus ja loomadele põhjustatud vaevad on üldteada ning teadlased on otsinud lahendusi lihatarbimise vähendamiseks. Inimeste söömisharjumused on aga sellised, et ilma lihatükita taldrikul ei lepita.