Manuaalsed kohviseadmed
Stiilsed ja järjest rohkem populaarseks muutuvad manuaalsed kohviseadmed nagu AeroPress, Chemex ja Hario V60 on köökides kanda kinnitamas, kuna nende abil saab valmistada maitseka kohvi üsna kerge jõupingutusega. Nende meetodite puhul on kohvi maitse puhtam, selgem ja kergema tekstuuriga. Näiteks Chemexi puhul puutub kohv veega kokku lühikest aega ning eriline paberfilter püüab kinni õlid ja setted – sedasi on tulemuseks mahe ja kerge kohv, mis pole nii mõru. AeroPress teisalt ühendab endas filterstiili ja espressomeetodi, kasutades paberfiltrit puhtama joogi jaoks ning samas kerget pumbamehhanismi kohvis rõhu tekitamiseks, seega on tulemuseks jook, kus on kangus ja mahedus tasakaalus.
Parimate kohviubade valimine iga meetodi jaoks
Ükskõik, kas kasutad espressomasinat, filterkohvimasinat või manuaalset kohvikannu – täiusliku tassikese võtmepunkt on oad. Oleme nüüd selgitanud, et samad oad võivad maitseda erinevalt olenevalt valmistusviisist, aga kuidas sa tead, et sinu kohv on alati erakordne? Vastus on lihtne: vali specialty kohvioad.
Specialty kohv ehk erikohv on rikkaliku ja keeruka maitseprofiiliga, sarnaselt peenele veinile. Neid ube on hoolikalt kasvatatud, röstitud ja käsitletud ülima hoole ja armastusega, et tagada kõrgeim kvaliteet. Üks erikohvi unikaalseid omadusi on fakt, et see ei nõua enamasti lisandeid – selle looduslikud maitsed on piisavalt head, et rahuldada maitsemeeli. Ka erikohvi võib aga kombineerida ka piima, siirupi või suhkruga ilma, et see kaotaks oma rikkalikku maitset. Kui valid sobivad kohvioad ja oma eelistatud valmistusviisi, saad igal korral nautida täiuslikku kohvi, mille iga sõõm on maksimaalselt nauditav. Kas see ei kõla mitte hästi?