Rheinmetall viib Ukrainasse uue mürsutreimisliini (2)

Copy
Foto: www.instagram.com/rheinmetallag

Saksa tehnoloogiakontsern Rheinmetall allkirjastas Ukraina valitsusega olulise tellimuse laskemoonatehase ehitamiseks. Ühisprojekt tähistab olulise koostöö algust Rheinmetalli ja Ukraina vahel. Tellimus sisaldab kõiki vajalikke tehnilisi seadmeid tehase jaoks, mis hakkab tööle 24 kuu jooksul.

Tellimuse koguväärtus on mõnesaja miljoni euro suurune ja see registreeritakse sissetuleva tellimusena 2024. aasta kolmanda kvartali alguses. Projekt peaks algama lähiajal ja valmima paari aasta jooksul. Rheinmetall hakkab koos oma Ukraina ühisettevõttega juhtima ka tehase igapäevatööd.

Rheinmetall AG tegevjuhi Armin Pappergeri sõnul luuakse koos partneriga Ukraina laskemoona kompetentsikeskus. See tellimus rõhutab usaldust Rheinmetalli oskusteabe ja tootmisvõimekuse vastu.

Laskemoonatehase toimimiseks luuakse Rheinmetalli ja Ukraina riigiettevõtte vaheline ühisettevõte. See algatus avalikustati esimest korda 2024. aasta veebruaris Müncheni julgeolekukonverentsi kõrvalarutelul.

Juunis 2024 allkirjastasid Armin Papperger ja Ukraina strateegilise tööstuse minister Oleksandr Kamõšin Berliinis toimunud Ukraina taastamiskonverentsil lepingu strateegilise koostöö tugevdamiseks. Mõned päevad varem avasid nad Lääne-Ukrainas relvatehase, mida haldab ühisettevõte Rheinmetall Ukrainian Defense Industry LLC. Rheinmetalli esimene jalaväe lahingumasin Lynx tarnitakse Ukraina relvajõududele eeldatavasti selle aasta lõpuks, kusjuures kohaliku tootmisega on kavas alustada õige pea.

Rheinmetall teatas ka oma kavatsusest avada Ukrainas mitu tehast, sealhulgas tankide, laskemoona ja õhutõrjesüsteemide tootmise rajatised. See algatus on osa laiemast strateegiast, mille eesmärk on suurendada tootmisvõimsust, et rahuldada kasvavat nõudlust laskemoona järele, mis on tingitud Ukraina sõjast ja Euroopa riikide ümberrelvastamisvajadustest.

2023. aastal sõlmis Rheinmetall tellimusi 38,3 miljardi euro väärtuses, mis on 44 protsenti rohkem kui eelmisel aastal, ja kavatseb suurendada oma aastase mürskude tootmisvõimsuse 2026. aastaks umbes 1,5 miljonini. Rheinmetall osaleb aktiivselt lahingumasinate hooldus- ja remondiprogrammides ning samuti Ukraina kaitsevõime tugevdamiseks sõjatehnika vahetuses partnerriikidega.

Allikad: rheinmetall.com ja armyrecognition.com

Tagasi üles