Stegosaurus müüdud rekordsumma eest!

Copy
150 miljonit aastat vana stegosauruse fossiil .10. juuli 2024, New York, Sotheby's.
150 miljonit aastat vana stegosauruse fossiil .10. juuli 2024, New York, Sotheby's. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Scanpix

New Yorgis toimunud Sotheby'si oksjonil maksti suure dinosauruse skeleti eest 44,6 miljonit dollarit (34 miljonit naela), mis on kõrgeim hind, mida fossiilide eest kunagi on makstud.

Taimtoiduline stegosaurus, hüüdnimega Apex, on 3,4 meetri kõrgune ning on üks kõige terviklikumaid skelette, mis on kunagi leitud, teatas Sotheby's.

Skelett müüdi anonüümsele ostjale, kes ütles: «Apex sündis Ameerikas ja jääb Ameerikasse,» mida võib lugeda vihjena, et saurus võidakse laenata mõnele USA muuseumile.

Financial Timesi andmetel ostis sauruse Citadeli riskifondi asutaja Ken Griffin.

Kuigi pakkuja oli ametlikult anonüümne, kinnitas Griffini plaanidega kursis olev isik ostu ja ütles, et Griffin kavatseb seda eksponeerida USA muuseumis.

See ei ole Griffini esimene dinosaurustega seotud tegevus. 2018. aastal andis ta 16,5 miljonit dollarit Chicago Fieldi muuseumile, et rahastada suurima kunagi avastatud dinosauruse, titanosauruse nime all tuntud Argentina taimtoidulise isendi eksponeerimist. Samuti maksis Griffin 2021. aastal 43,2 miljonit dollarit USA põhiseaduse koopia eest ja laenas selle Arkansase osariigis asuvale Crystal Bridgesi muuseumile.

Apex avastati 2022. aastal paleontoloogi poolt juhuslikult USA lääneosas Colorado osariigis asuva sobiva nimega Dinosauruse linna lähedal.

Sotheby's teatas oma avalduses, et Apex tegi ajalugu, teenides 44,6 miljonit dollarit, mis teeb temast kõige väärtuslikuma fossiili, mis on kunagi oksjonil müüdud.

Fossiil ületas oma müügieelsed hinnangud enam kui 11 korda, tuues kaasa tugeva aplausi, teatas oksjonimaja.

Suurima kunagi leitud stegosauruse fossiili enampakkumisel osales seitse ostjat.

Allikas: BBC

Tagasi üles