VAATA VIDEOT Üle Atlandi sõudvat meest saatis tuhat vaala

Copy
Grindad Tom Waddingtoni paadi juures.
Grindad Tom Waddingtoni paadi juures. Foto: Tom Waddington/instagram

Üks ekstreemsportlane koges oma elu kõige põnevamat kohtumist väikeses sõudepaadis teel üle Atlandi ookeani. Nagu näha Tom Waddingtoni Instagramis jagatud klipist, ümbritses suur hulk vaalasid tema paati ja järgnes talle mitu tundi.

Waddington oli saadud elamusest vaimustuses, kuid kartis veidi, et vaalad võivad tema paati kogemata tõugata ja selle ümber ajada või lõhkuda ta paadi tüürilaba. Kuigi Waddingtoni see ainulaadne kohtumine vapustas, pääses ta sellest katsumusest terve nahaga.

«Nad niisama mängisid ja ujusid paadi all ning mina tegin videoid,» ütles ta Instagramis avaldatud uuenduses. Kaadritel on näha, kuidas suur vaalakari on tema ümber – isegi siis, kui ta üritas neist eemale sõuda.

Nagu NPR vahendab, arvab Waddingtoni meeskond, et need külalised olid grindad (Globicephala melas, ik. long-finned pilot whale), kes on teatavasti sotsiaalsed loomad ja elavad suurtes, sadadest loomadest koosnevates parvedes.

Grindad
Grindad Foto: Wikimedia Commons

Waddington, kes oma tavalises elus on suusainstruktor, kogub raha Briti vaimse tervise heategevusorganisatsioonile Mind, mida veab kuulus näitleja Stephen Fry.

Allikas: futurism.com

Tagasi üles