Selline näeb välja sakslaste uus õhutõrjesüsteem (1)

Copy
Foto: Rheinmetall

Saksamaa kaitsetööstuse lipulaev Rheinmetall esitles käimasoleval Eurosatory messil oma uusimat õhutõrjesüsteemi, Skyranger 35. See süsteem on paigaldatud Leopard 2 tanki kerele, luues hübriidsõiduki, mis on valmis asendama vananenud Gepard 1A2 iseliikuvaid õhutõrjekahureid.

Skyranger 35 on mõeldud lühimaa õhutõrjeks, suutlikkusega tõhusalt tegutseda droonide, helikopterite, rakettide ja maapealsete ohtude vastu. Selle 35 mm revolverkahur võib tulistada kuni tuhat lasku minutis, ulatudes efektiivse laskekauguseni kuni 4000 meetrit. Süsteem on varustatud tänapäevaste anduritega, mis võimaldavad 360° seiret ja sihtmärgi täpset jälgimist.

Skyranger 35 võib töötada iseseisvalt või integreeruda suurematesse õhukaitse võrgustikesse, tõstes sellega mobiilsete üksuste ja kriitilise tähtsusega infrastruktuuri kaitsetaset. Süsteem on disainitud vastu seisma mitmesugustele õhust lähtuvatele ohtudele, kasutades programmeeritavat ajalise viivitusega laskemoona, mis parandab võimet tabada väikesi ja kiiresti liikuvaid sihtmärke.

Integreeritud sensorikomplekt, mis sisaldab X- või Ku-riba radarit, tagab kuni 30-kilomeetrise avastamisulatuse. Lisaks on süsteemil elektrooptiline/infrapuna (EO/IR) kaamera ja laserkaugusmõõtur sihtmärgi automaatseks jälgimiseks.

Skyranger 35 potentsiaal asendada vanemaid õhutõrjesüsteeme on märkimisväärne, pakkudes tõhusamat alternatiivi Gepard 1A2-le ja teistele lühimaa õhutõrjesüsteemidele. Leopard 2 šassiil põhinevad sõidukid, nagu Bergepanzer 3 Büffel ja AEV 3 Kodiak, näitavad Rheinmetalli innovatsiooni ja mitmekülgsust lahinguväljal, pakkudes lahendusi alates lahingumasinate päästmisest kuni tehniliste ülesannete täitmiseni.

Efektiivsuse poolest ületab Skyranger 35 vananevat Gepard 1A2 iseliikuvat õhutõrjekahurit (SPAAG), mis on ehitatud Leopard 1 tanki kere peale. Gepard 1A2 on varustatud kahe 35 mm Oerlikon KDA automaatkahuriga, millest igaühe laskekiirus on 550 lasku minutis, kokku 1100 lasku minutis. Need suurtükid kasutavad eri tüüpi 35 mm laskemoona, sealhulgas SAPHEI, HEI ja FAPDSi moona, mille efektiivne laskekaugus õhusihtmärkide vastu on kuni 5000 meetrit.

Praeguseks põhinevad mitmed sõidukid Leopard 2 lahingumasinate alustel. Näiteks ka Bergepanzer 3 Büffel, mis on soomustatud päästesõiduk, millel on kraanasüsteem kahjustatud lahingumasinate tõstmiseks. Sõiduki esiosasse paigaldatud kraanasüsteem suudab tõsta kuni 30-tonniseid koormusi.

Teine Leopard 2 šassiil põhinev sõiduk on soomustatud tehnosõiduk AEV 3 Kodiak, mis on mõeldud lahinguvälja tehnilisteks ülesanneteks, nagu miiniväljade läbimine, takistuste kõrvaldamine ja pinnase teisaldamine.

Allikas: armyrecognition.com

Tagasi üles