Ja siin see on Masin, mis veevärgita joogivee tuppa tooks

Copy
Foto: DrinkingMaker

Kui kraanivesi ei ole joogikõlblik, on mitu võimalust selle puhastamiseks. Üks võimalus on kasutada filtreerimissüsteeme või spetsiaalseid kannusid. Alternatiivina võib kasutada pudelivett. Lisaks on olemas uus tehnoloogia, mis võimaldab vett eraldada otse õhust. See on välja töötatud Indiegogo ühisrahstusplatvormi projekti raames.

Kui olete kunagi tühjendanud õhukuivati veepaaki, siis teate, et seal koguneb märkimisväärne kogus vett. Tavaliselt valatakse see vesi kraanikaussi või kasutatakse taimede kastmiseks. Kuid DrinkingMakeri uus seade suudab muuta õhukuivatist saadud vee täiesti joogikõlblikuks.

Seadme nimi on The Next-Gen 3-in-1 Atmospheric Water Dispenser (AWD) ja see on umbes espressomasinasuurune. Seade töötab nii, et õhust eemaldatud niiskus läbib kuueastmelise filtreerimissüsteemi, mis eemaldab saasteained, kasutades puuvillakihte, aktiivsütt ja muid filtreid. Seejärel kiirgab seade vett UV-valgusega, et hävitada kõik ülejäänud mikroobid, tagades 99,9-protsendilise puhtuse.

Lisaks on seadmesse integreeritud HEPA-tehnoloogial põhinev õhufilter, mis puhastab ka õhku. Seega täidab AWD kolme funktsiooni: õhu kuivatamine, joogivee tootmine ja õhu puhastamine. Lisaks võib seadmel olla ka neljas ja viies funktsioon, kuna ettevõte plaanib müüa kapsleid, mis rikastavad vett erinevate mineraalidega, ning seade suudab toota ka jääkülma vett kiirjahutuse teel.

AWD on saadaval kahes suuruses: «Primary Edition», mis toodab kuni 14 liitrit puhast vett päevas, ja «Pro Edition», mis toodab kuni 19 liitrit päevas. Päikesepaneeliga lisavarustus võimaldab AWDd kasutada ka välitingimustes, näiteks matkates või suvilas, et ammutada joogivett kohalikust õhust.

Foto: DrinkingMaker

See ei ole esimene kord, kui õhust vee kogumise tehnoloogiat on kodutarbijatele pakutud. 2021. aastal tutvustati Watergen Mobile Boxi süsteemi, mis suutis toota kuni 20 liitrit vett päevas. Kuid tundub, et see seade ei ole veel turule jõudnud ja selle hinnaks pidi olema 3000 USA dollarit.

AWD seadme soetamiseks Indiegogo kaudu on vaja välja käia vähem raha. Praegu maksab «Primary Edition» 329 dollarit ja «Pro Edition» 339 dollarit. Kui kõik läheb plaanipäraselt, peaks AWD olema saadaval alates 2024. aasta septembrist.

Allikas: newatlas.com

Tagasi üles