Milrem Robotics esitleb Starlinkiga varustatud robotsõidukit

Copy
Foto: Milrem Robotics

Milrem Robotics koostöös AEC Skyline'iga on varustanud oma mehitamata maismaasõiduki (THeMIS) Starlinki satelliitsidega (SATCOM). See uuendus võimaldab THeMISi juhtida suurte vahemaade tagant, suurendades sõjaliste operatsioonide ohutust ja tõhusust, kuna operaatorid saavad jääda ohutusse kaugusesse, isegi tuhandete kilomeetrite taha.

Uut BLOSi (Beyond Line of Sight) kontrollivõimet esitletakse Euroopa suurimal kaitsetööstusmessil Eurosatory 2024, mis toimub 17.–21. juunini Pariisis, Prantsusmaal. THeMIS Cargo CASEVAC, millele sidesüsteem lisatakse, on praegu kasutusel Ukrainas, toetades Ukraina sõdureid ja puhastades marsruute.

Satelliitühenduse abil on võimalik robotsõidukil sujuvalt edastada andmeid ja saada käske reaalajas, sõltumata asukohast lahinguväljal. «See areng on märkimisväärne samm sõjalise robootika valdkonnas, võimaldades kaugjuhtimist ja olukorrateadlikkuse suurendamist,» ütles Milrem Roboticsi võimearendusdirektor Raul Rikk.

AEC Skyline'i tegevjuht Stef Have märkis, et nende koostöö Milrem Roboticsiga on olnud järjepidev alates 2021. aastast. Ta väljendas uhkust, et nende ettevõte on integreerimispartner uute tehnoloogiate, sealhulgas SATCOMi-põhise võime lisamisel Milrem Roboticsi UGVde valikusse.

Foto: Milrem Robotics

Milrem Robotics on süsteemiintegraator, kellel on kontorid Eestis, Soomes, Rootsis, Madalmaades ja USAs. Ettevõte on tuntud oma THeMISi ja Multiscope UGVde poolest, Type-Xi mehitamata lahingumasinate ja autonoomsuspaketi MIFIK poolest ning on edukalt ellu viinud Euroopa kaitsealase tööstusliku arenguprogrammi (EDIDP) projekti iMUGS.

Tagasi üles