Loodi rattasadul, mille peal sõit ei pane tagumikku valutama

teadus.postimees.ee
Copy
Foto: ataraxyBSC

Kui te ei taha, et mõni kehaosa valutaks, siis ei tohiks see kehaosa suruda vastu midagi, mis koos sellega ei liigu. See on vabsRideri jalgrattasadula mõte, mille kaks osa liiguvad koos teie pedaalimisega, suunates survet istmekontidelt reieluudele.

Austraalia insener Robin Macan tuli oma mugavama jalgrattaistme ideega esimest korda välja juba 2016. aastal.

Seejärel asus ta koos tööstusdisainer Philippe Guichardiga kontseptsiooni edasi arendama ning ühendas seejärel jõud Melbourne'is asuva Whistle Design Groupiga, et toota turustuskõlblik toode. Nüüd turustatakse seda Macani idufirma ataraxyBSC kaudu.

Foto: ataraxyBSC

Selle tulemusena, liikudes iseseisvalt koos jalgadega üles ja alla, kannavad sadula kaks serva väidetavalt survet istmeluudelt reieluule, jaotades koormuse ühtlasemalt (ja vähem valulikumalt).

VabsRideri kohandatud istmetoe reguleerimiskruvid võimaldavad reguleerida esi- ja tagakülge ning kõrgust, samuti saab reguleerida sadula nurka ja laiust.

Potentsiaalsed ostjad võiksid tutvuda ka mõnevõrra sarnase Airo Bike Seatiga. Sellel sadulal on liikumatu keskosa, kuid selle mõlemal küljel olevad tiivakesed «Wing-Springs» liiguvad üles ja alla, kui rattur pedaalimise ajal oma istumisluude survet küljelt küljele nihutab.

Allikas: newatlas.com

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles