KARM PALJASTUS Teadlased: astroloogid, te blufite ikka täiega oma tähemärkide värgiga (3)

Copy
Korduvalt on püütud leida tõenduspõhist kinnitust, et «tähtede seis» müjuab me saatust – seegi kord ei õnnestunud.
Korduvalt on püütud leida tõenduspõhist kinnitust, et «tähtede seis» müjuab me saatust – seegi kord ei õnnestunud. Foto: Pixabay

Kui olete oma halvas suhtumises süüdistanud oma astroloogilist sünnikaarti, on meil teie jaoks halbu uudiseid. See pole üldse nii. Otsige paremaid põhjusi.

Lõuna-Korea Keimyungi ülikooli psühholoogia dotsent Mohsen Joshanloo asus uurima, kas lääne tähtkujude arvatava mõju ja «subjektiivse heaolu» vahel on mingi seos. Ajakirjas Kyklos avaldatud ja esmakordselt PsyPostis kajastatud uuringus leidis ta, et nende kahe vahel puudub märkimisväärne seos, mis oli löök kogu maailma astroloogiahuvilistele.

Teisisõnu pole inimesed veel leidnud head vabandust oma kohutavale meeleolule, ja üldsegi mitte sellepärast, et nad on nõudlikud Neitsid.

Joshanloo võttis ette üle 12 000 osaleja pikaajalises Ameerika uuringus General Social Survey ning analüüsis, kuidas nad hindasid oma heaolu ja kas sellel oli mingi seos nende enda teatatud sodiaagimärgiga.

«Heaolu mõõdeti kaheksa komponendi alusel: üldine õnnetu olemine, depressiivsed sümptomid, psühholoogiline stress, rahulolematus tööga, rahulolematus rahaasjadega, elu tajutud igavus, enesehinnanguline tervis ja õnnetu abielu,» kirjutas Joshanloo.

Joshanloo analüüsis ka seda, kas tähtkujud mõjutasid ennustavalt tulevast heaolu – ja üllatusena ei leidnud ta mingit mõju.

«Lisaanalüüs näitas, et astroloogilised märgid ei olnud ennustavamad kui juhuslikud arvud,» märkis Joshanloo oma artiklis.

See on veenev, kuigi mitte üllatav leid, eriti arvestades kaasatud suurt valimit. Kuid inimkonda tundes usuvad paljud meist siiski, et meie saatus on juba tähtedes kirjas – koguni 30 protsenti ameeriklastest usub sellesse.

Allikas: Futurism

Tagasi üles