Fotod Linna eksinud põder jäi püssi ette

teadus.postimees.ee
Copy
Foto: Lilleküla päästekomando

Kolmapäeva varahommikul Mustamäe linnaosas ja Kristiines ringi uidanud põder hüppas eramaja hoovi, kus veterinaarid looma uinutasid ja viisid ta loodusesse tagasi.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul sai häirekeskus täna kell 07.29 teate, et Kristiine linnaosas liigub ringi noor põder, kes oli hüpanud ühte eramaja hoovi Lõokese tänaval.

Ilmselt oli loom öövarjus linna ära eksinud. Lilleküla päästjad sõitsid kohale ning piirasid ala inimeste ohutuse tagamiseks. Kohale kutsuti jääger ning veterinaararstid looma uinutamiseks. Lisaks neile olid julgestamiseks kohal politsei ja MUPO patrullid. Samuti oli kohal kiirabi. Õnneks läks uinutamisprotseduur edukalt ja päästesündmus lõpetati kell 11.53. Põdravasikas uinutati ning jäägrid toimetasid looma tagasi loodusesse.

Häirekeskusele laekus teade juba kolmapäeva öösel kell 04.54 ringi jooksvast põdravasikast Mustamäel E. Vilde tee ümbruskonnas, kuid siis ei leidnud päästjad kohapealt ühtegi looma. Kuna teataja sõnul oli siis tegu vasikaga ja Lõokese tänava isend oli samuti noorloom, siis see on võimalik, et tegu oli sama loomaga.

Binoklivaade põdrast.
Binoklivaade põdrast. Foto: Lilleküla päästekomando
Tagasi üles