Tehisaru võib olla kõik tulnukad juba ära tapnud, pakub välja astrofüüsik

Copy
Tehisaru juba räägib meiega nagu teine inimene, joonistab pilte, programmeerib ja teeb paljusid asju meist paremini. Mis saab aga siis, kui see läheb ülekäte ja hakkab omasoodu arenema? Teadlasel on selle kohta sünge seletus.
Tehisaru juba räägib meiega nagu teine inimene, joonistab pilte, programmeerib ja teeb paljusid asju meist paremini. Mis saab aga siis, kui see läheb ülekäte ja hakkab omasoodu arenema? Teadlasel on selle kohta sünge seletus. Foto: Supatman / La Nacion via ZUMA Press / Scanpix

Ikka ja jälle kerkib üles küsimus, miks me pole endiselt leidnud ühtki jälge tulnukatest ega teistest tsivilisatsioonidest. Astrofüüsik Michael Garrett pakub sellele välja ühe lihtsa seletuse, mida võime hakata mõistma alles nüüd.

Nimelt pakub Garrett oma teadustöös välja teooria, et tehisintellekt on kujunemas inimkonna ajaloo üheks kõige muutvamaks tehnoloogiliseks nähtuseks, mida bioloogilised tsivilisatsioonid võivad liiga alahinnata ning alles siis taibatakse selle ohtlikkust, kui on juba hilja.

Mõtlevad olendid võivad tehisintellekti süsteemide edenemise kiirust mitte märgata, kuna ühel hetkel toimub see traditsioonilistest arengutest väga palju erinevalt.

Tagasi üles