Lockheed Martin Me ehitame salajast ja nähtamatut tankimislennukit

teadus.postimees.ee
Copy
Uue põlvkonna tankurlennuk.
Uue põlvkonna tankurlennuk. Foto: Lockheed Martin

Lockheed Martini Skunk Works on avaldanud esimese pildi oma uuenduslikust varg-tankurlennukist, mis on mõeldud USA ja liitlaste sõjalennukite tankimiseks pikamaa lahingutsoonides. Skunk Worksi tankerlennuk võib täita mitut rolli, sealhulgas tegutseda elektroonilise sõjapidamise ja võrguplatvormina ja on suuteline ise relvastust ja droone käiku laskma.

USA õhujõud töötavad praegu uue õhutankurite põlvkonna kallal, et asendada vananev KC-135 Stratotankerite lennukipark, mis on olnud hädavajalik USA ja liitlaste lennuoperatsioonide jaoks, võimaldades sõjalennukitel tegutseda kaugel oma baasidest. Stratotankurite abil on lennukid jõudnud kõikjale maailmas alates 1950. aastatest ning võimaldanud Briti Vulcan-pommitajatel tegutseda edukalt Falklandi sõja ajal 1982. aastal.

Skunk Works, ametlikult tuntud kui Advanced Development Programs (ADP), loodi aastatel 1939–1943 ning on tuntud oma innovaatiliste lennukite, nagu P-38 Lightning, P-80 Shooting Star, U-2, SR-71 Blackbird, F-117 Nighthawk, F-22 Raptor ja F-35 Lightning II, väljatöötamise poolest. Lisaks on nad uurinud ülehelikiirusega transpordilennukeid, kosmoselaevu ja isegi varg-paate.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles