Külmpruuli kohvi tuleb muidu oodata ööpäeva jagu – teadlaste abiga võtab see vaid minuteid

Copy
Artikli foto
Foto: UNSW

New South Walesi ülikooli teadlased on välja töötanud uudse meetodi, mis kasutab külmpressitud kohvi valmistamiseks helilaineid.

Tavaliselt võtaks see protsess aega 12 kuni 24 tundi, kuid nüüd on võimalik saada sama maitseelamus kolme minutiga, justkui valmistaks tavalist kuuma kohvi, vahendab interestingengineering.com.

Ultrasonics Sonochemistry ajakirjas avaldatud uurimistöö kirjeldab ultrahelireaktori kasutamist jahvatatud kohviubade kiireks leotamiseks. Dr Francisco Trujillo juhitud meeskond on Breville'i espressomasina standardmudelile lisanud patenteeritud heliülekandesüsteemi. See süsteem ühendab poltidega kinnitatud anduri pruulimiskorviga metallist sarve abil, muutes masina võimsaks ultrahelireaktoriks.

Artikli foto
Foto: UNSW
Tagasi üles