ENNE VALIMISI Loe, millise lihtsa võttega poliitikud meid «taskusse pistavad»

teadus.postimees.ee
Copy
Poliitikutele on hädasti vaja naeratamise koolitust, võib välja lugeda teadustööst, kus uuriti, kuidas selle emotsiooni väljendamine mõjutab häältesaaki. Selgus, et Briti poliitik Boris Johnson (illustratsioonil) valdas naeratamise tehnikat palju paremini kui konkurendid, kas siis teadlikult või kogemata.
Poliitikutele on hädasti vaja naeratamise koolitust, võib välja lugeda teadustööst, kus uuriti, kuidas selle emotsiooni väljendamine mõjutab häältesaaki. Selgus, et Briti poliitik Boris Johnson (illustratsioonil) valdas naeratamise tehnikat palju paremini kui konkurendid, kas siis teadlikult või kogemata. Foto: Pete Linforth / Pixabay

Astoni ülikooli juhitud uuringu tulemused, mis avaldati ajakirjas PLOS ONE, on leidnud, et poliitilise liidri kasutatav teatud naeratuse tüüp võib mõjutada valijaid toetama just teda ja tema poliitilist agendat.

Uuringus keskenduti kahele eriti tüüpilisele naeratusele – «preemia» naeratus ja «siduv» naeratus.

Uuringus osalesid teiste hulgas professor Patrick Stewart Arkansase ülikoolist, professor Erik Bucy Texase tehnikaülikoolist ja professor Nick Lee Warwicki ärikoolist Warwicki ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles