Iisraeli kaitsetööstus ehitas tõhusa droonihävitaja

teadus.postimees.ee
Copy
Foto: www.iai.co.il

Iisraeli suurim kosmose- ja lennundustootja Iisraeli Aerospace Industries (IAI) on välja töötanud uue süsteemi nimega ELI-3312 Huntereye, mis kaitseb tanke droonirünnakute eest. See süsteem on loodud spetsiaalselt selleks, et tuvastada ja neutraliseerida droonide visatud lõhkepäid enne, kui need jõuavad tankini, vahendab armyrecognition.com.

Varem kasutasid Iisraeli kaitsejõud (IDF) oma Merkava tankidel ajutist kaitsemeetodit, mida tuntakse kui Cope Cage. See lahendus koosneb metallvõrgust, mis kinnitatakse tanki ülaosale ja kaitseb IDFi Merkava 4 lahingutanke, pannes tanki pihta heidetud lõhkekehad plahvatama enne, kui need jõuavad sihtmärgini. Kuigi see ajutine kaitse on osutunud teatud määral tõhusaks, jätkub töö keerukamate kaitsemeetodite arendamiseks.

IAI elektroonikaosakond Elta esitles selleks uut lahendust: ELI-3312 Huntereye. See tipptasemel süsteem kuulub kompaktsete sihtmärgi tuvastamise sensorite klassi, mis on mõeldud täpseks sihtmärgi tuvastamiseks ja märgistamiseks. See on loodud nii kergete kui ka raskete kaugjuhitavate (RWS) kui ka peamiste lahingumasinate (MBT) jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles