NEW SCIENTIST Tehisaru suudab tulevikku ennustada paremini kui inimesed

, New Scientist, kaasautor
Copy
Teadlased selgitasid välja, et tehisaru võib treenida inimestest paremini tulevikusündmusi ennustama, kuid mitte alati. Kõige kehvemini ennustab üksik inimene, paremini rahvahulk ja mõnikord kõige paremini masin. Pilt börsilt on illustreeriv.
Teadlased selgitasid välja, et tehisaru võib treenida inimestest paremini tulevikusündmusi ennustama, kuid mitte alati. Kõige kehvemini ennustab üksik inimene, paremini rahvahulk ja mõnikord kõige paremini masin. Pilt börsilt on illustreeriv. Foto: Andrew Kelly / Reuters / Scanpix

Tehisintellekt suudab ennustada valimistulemusi või majandustrende täpsusega, mis ühtib inim-ennustajate rühmadega või isegi ületab neid.

Inimesed oskavad tulevikku ennustada halvasti, vähemalt üksikisiku tasandil. Ennustusturgudeks kutsutud veebisaidid, kus aga kõik saavad panustada mingite sündmuste tulemustele, on näidanud, et rahvahulkade tarkus annab hoopis paremaid oletusi. Keskmised rahvahulga ennustused, mis võtavad arvesse paljude inimeste prognoose, kipuvad olema täpsemad kui ühe inimese omad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles