KAABAKAD Vene GPSi segajad Kaliningradis häirisid tuhandete lennukite navigatsioonisüsteeme (10)

Rein Pärn
, ajakirjanik
Copy
Xis avaldatud kaart segajate mõjutatud piirkondadest näitab, et probleem on peamiselt Poola ja Lõuna-Rootsi kohal, aga tugevalt oli häiritud ka Eesti ja Soome õhuruum.
Xis avaldatud kaart segajate mõjutatud piirkondadest näitab, et probleem on peamiselt Poola ja Lõuna-Rootsi kohal, aga tugevalt oli häiritud ka Eesti ja Soome õhuruum. Foto: X / Twitter Markus Jonsson @auonsson

Euroopa õhuruumis segavad lennukeid viimasel ajal salapärased globaalse positsioneerimissüsteemi (GPS) navigatsioonihäired. Peamiselt Ida-Euroopas esinevast probleemist on viimastel nädalatel teatanud üle 1600 lennuki, mitmed neist tsiviillennukid, kirjutab interestingengineering.com

Nagu Newsweek teatab, on Läänemere õhuruumis lendavatel lennukitel suureks probleemiks GPSi segamine. See tekitab piirkonnas navigeerivatele pilootidele tõsiseid muresid.

Xis avaldatud kaart segajate mõjutatud piirkondadest näitab, et probleem on peamiselt Poola ja Lõuna-Rootsi kohal, aga tugevalt häiritud oli ka Eesti õhuruum. Teised kaardid näitavad ka, et üks kuum koht paistab olevat Põhja-Poola.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles