Briti luureinfo Venemaa asus oma sõjasadamaid kaitsma üsna omapärasel moel

teadus.postimees.ee
Copy
Sellel satelliidipildil on näha, kuidas Venemaa kasutab praame oma mereväebaasi kaitsmiseks Ukraina droonirünnakute vastu.
Sellel satelliidipildil on näha, kuidas Venemaa kasutab praame oma mereväebaasi kaitsmiseks Ukraina droonirünnakute vastu. Foto: Briti kaitseministeerium MoD

Pärast hiljutisi Ukraina edukaid droonirünnakuid kasutab Venemaa mereväebaaside kaitseks praame.

See samm näib olevat otsene vastus hiljutisele Ukraina sõjalisele õnnestumisele Venemaa sõjalaevastiku üle Krimmis, eriti Sevastopoli baasis, kirjutab armyrecognition.com

Briti kaitseministeeriumi (MoD) luureteenistuse 31. märtsil 2024 avaldatud viimase info kohaselt on värskelt analüüsitud satelliidipiltidel näha Venemaa taktikalist manöövrit Novorossiiski meresadamas. See on oluline mereväe tugipunkt ja Venemaa Musta mere laevastiku tähtsuselt teine baas Sevastopoli järel. Novorossiiski meresadama sissepääsu juures on nüüd neli praami, mis on teadlikult nagu joont mööda sinna paigutatud.

Praamide paigutamist tõlgendatakse kui püüdlust tugevdada sadama kaitset, eriti Ukraina mehitamata droonikaatrite (USV) rünnakute vastu. Need veesõidukid on muutunud üha olulisemaks pärast mitmeid julgeid rünnakuid Sevastopoli mereväebaasi vastu, tuues esile Novorossiiski strateegilise tähtsuse Venemaa mereväe kaitsesadamana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles