Adopteeri pingviinimuna! Lõuna-Aafrika loomakaitseorganisatsiooni kampaania aitab ohustatud Aafrika pingviine

teadus.postimees.ee
Copy
Aafrika pingviinide populatsioon on 2024. aastaks langenud vähem kui 10 000 pesitsevale paarile, mis tähendab, et sajand varem eksisteerinud 1 miljonist paarist on alles vaid 1 protsent.
Aafrika pingviinide populatsioon on 2024. aastaks langenud vähem kui 10 000 pesitsevale paarile, mis tähendab, et sajand varem eksisteerinud 1 miljonist paarist on alles vaid 1 protsent. Foto: SANCCOB

Olete tüdinenud fooliumisse mähitud jänkupiltidega šokolaadist munadest? Sel lihavõttepühal võid kulutada oma raha hoopis Lõuna-Aafrikas asuva muna peale, millest koorub välja päris elus pingviin.

Lõuna-Aafrika Rannikulindude Kaitse Sihtasutus (SANCCOB) kogub annetusi pingviinide inkubatsioonikulude katmiseks, kutsudes inimesi üles "adopteerima muna".

Annetaja võib väljavalitud munale ja sellest väljakooruvale pingviinile ka ise nime valida.

Alates selle aasta algusest on üks Lõuna-Aafrika looduskaitserühm inkubeerinud üle 200 ohustatud Aafrika pingviini muna, mis on eelnevalt päästetud kahest kolooniast.

Aafrika pingviin on ainus liik, mis pesitseb mandril ja keda leidub ka Namiibias. Nad olid kunagi Lõuna-Aafrika kõige arvukam merelind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles