Elon Musk sõlmis salajase lepingu: kosmosesse viiakse suur hulk valitsuse luureasju

teadus.postimees.ee
Copy
Starshieldi tutvustaval kodulehel on pilt võimalikust uuest satelliidist, mis hakkab pakkuma teenuseid sõjaväele ja julgeolekuasutustele.
Starshieldi tutvustaval kodulehel on pilt võimalikust uuest satelliidist, mis hakkab pakkuma teenuseid sõjaväele ja julgeolekuasutustele. Foto: SpaceX

Miljardär Elon Muski kosmosefirma SpaceX on asunud ehitama sadu luuresatelliite, allkirjastades salastatud lepingu USA luureagentuuriga. See näitab ettevõtte ja julgeolekuasutuste vahel süvenevaid sidemeid.

SpaceXi äriüksus Starshield ehitab luureseadmete võrgustikku lepingu alusel, mis sõlmiti 2021. aastal Rahvusliku Luureametiga (National Reconnaissance Office – NRO). See ongi valitsusasutus, mis haldab luuresatelliite.

Projekti kaudu avaldub SpaceXi osalus USA luure- ja sõjaväeprojektides ning see näitab Pentagoni suurenevat investeeringut madalatel orbiidil tiirlevatesse satelliidisüsteemidesse, mille eesmärk on pakkuda toetust maavägedele. Hiina riigimeedia ja militaaresindajad on selle üle juba pahameelt avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles