MAOBURGER Teadlased soovitavad veiste asemel toiduks kasvatada püütoneid (2)

teadus.postimees.ee
Copy
Maod suudavad elada söömata mitu kuud oluliselt kehamassi kaotamata. Tingimustes, kus toidu ja vee pidev kättesaadavus pole tagatud, mis kahjuks toimub üha suuremal osal planeedist, muutuvad maod toidukasvatamise mõttes ideaalseks loomaks.
Maod suudavad elada söömata mitu kuud oluliselt kehamassi kaotamata. Tingimustes, kus toidu ja vee pidev kättesaadavus pole tagatud, mis kahjuks toimub üha suuremal osal planeedist, muutuvad maod toidukasvatamise mõttes ideaalseks loomaks. Foto: Wikimedia Commons/Kyle Zimmerman

Värske uuring näitab, et püütonite toiduks kasvatamine võib olla jätkusuutliku toidutootmise tulevik, kirjutab sciencealert.com

Me teame, et liha kasvatamine ja söömine ei ole hea planeedile ega meie tervisele, kuid kui kaugele te läheksite, et minna üle jätkusuutlikumale toitumisviisile? Mis juhtuks kui asendada praegused eelistused mõne püütoni lihast tehtud eine vastu?

Rahvusvahelises uuringus vaadeldi püütonite kasvatamise mõistlikkust kommertslikul eesmärgil ja selle käigus tekkivaid keskkonnaalaseid tagajärgi, võrreldes tavapärase loomakasvatusega.

Tulemused olid paljutõotavad. Maod kasvasid kiiresti isegi paastuperioodil ja andsid nende kasvatamiseks kulunud toiduga võrreldes korraliku koguse püütoniliha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles