USAs pandi F-35 hävitajate tootmisprogramm täies mahus tööle

teadus.postimees.ee
Copy
Viienda põlvkonna hävitajate üheks olulisimaks omaduseks on vargsus (inglise keeles stealthiness) – omadus lennata vaikselt ja märkamatult.
Viienda põlvkonna hävitajate üheks olulisimaks omaduseks on vargsus (inglise keeles stealthiness) – omadus lennata vaikselt ja märkamatult. Foto: Wikimedia Commons

Ameerika Ühendriigid andsid teada, et hävituslennuki F-35 Lightning II tootmisprogramm on lükatud ametlikult täies mahus käima.

Otsus kinnitati 12. märtsil 2024, kui kaitseministri asetäitja dr William A. LaPlante allkirjastas sellesisulise memorandumi.

F-35 Lightning II hävituslennukit peetakse tänapäeva sõjatehnika kõige arenenumaks õhusõidukiks. F-35 on tuntud oma mitmekülgsuse ja tipptasemel võimete poolest, vahendab armyrecognition.com

Värskelt kinnitatud tootmisplaan vaadati põhjalikult läbi, et tagada selle vastavus rangetele operatsiooni-, töökindlus- ja tugistandarditele. Programmi jõudmine C-tasemele ehk täismahus tootmisse (MSC/FRP) näitab, et programm vastab nendele nõuetele suurepäraselt.

See hõlmab edukaid töökindlus- ja tulejõukatseid, seaduslike ja regulatiivsete nõuete täitmist ning jätkusuutliku tootmisstrateegia väljatöötamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles