OLETE EKSINUD? Signaalraketi asemel saab nüüd SOS-signaali saata õhupalli abil

teadus.postimees.ee
Copy
Airmarkeri R.One saadab välja nähtava signaali, mis püsib õhus palju kauem kui rakett ja töötab sõltumata mobiilside- või satelliitside levialast.
Airmarkeri R.One saadab välja nähtava signaali, mis püsib õhus palju kauem kui rakett ja töötab sõltumata mobiilside- või satelliitside levialast. Foto: www.airmarker.swiss

Šveitsi idufirma loodud termose suurune päästevahend saadab SOS-signaali õhupalli abil 45 meetri kõrgusele õhku, millega tähistab oma täpse asukoha ja on tänu sellele kergesti märgatav. Heeliumiga täidetud õhupall püsib õhus kuni kolm päeva, mis annab päästjatele aega kannatanu tuvastamiseks ja ohvri juurde jõudmiseks.

Isegi nutitelefonide, mobiilse interneti ja nutikate raadiosaatjate olemasolul võib loodus olla vahest ettearvamatu ja karm paik, kus võite ootamatu olukorra tõttu hetkega hätta sattuda ja abituks muutuda. Selleks puhuks tasub teha varuplaan ja igaks juhuks veel üks tagavaraplaan.

Šveitsi idufirma Airmarker soovib sellistel puhkudel aidata nii looduses ringi seiklevaid inimesi kui ka otsingu- ja päästemeeskondi, et hätta sattunu kiiremini leitaks ja sündmus laheneks, kirjutab newatlas.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles